Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Mindszentyneum

Mindszentyneum

Elindultak a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont kivitelezési munkálatai. A projekt zászlóshajója a Mindszenty József bíboros, hercegprímás fordulatos életét bemutató, az interpretáció XXI. századi eszközeivel is felvértezett interaktív látogatóközpontnak otthont adó komplexum, a Mindszentyneum kialakítása, amely zöldmezős beruházásként egy nívós épületben, a Göcseji Múzeum épületének közvetlen szomszédságában valósul meg.

Látványtérképek várainkról

Látványtérképek várainkról

Rendelje meg együtt a Magyarországi várait, az Elfeledett várakat és a Történelmi Magyarország várait bemutató látványtérképeinket, és az egyik térképet ajándékba adjuk Önnek!

Zalaszentgrót

Zalaszentgrót

A 13. század második felében épült itt vár (első említése: 1299). Akkor a szentgróti család birtoka. A 14–15. században több család is perlekedett érte. kanizsa várának eleste (1600) után a végvári vonalba került. A mindenkori birtokos családból kerültek ki az erődítmény kapitányai. hosszú híd vezetett a vízen át a várkastélyhoz. / A Várak, kastélyok, templomok magazin archívuma /

A tornai vár

A tornai vár

Torna várának romjai a Rozsnyót Kassával összekötő útvonal mentén, Torna község felett egy 348 méter magas hegykúpon emelkednek. Az egykori Torna vármegye székhelye ma Szlovákiához tartozik. ( A Várjáró Magazin 45. száma )

Vár-Webáruház - Látvány térképek várainkról