Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Siklós várának története a XVIII. századig

Siklós várának története a XVIII. századig

A vár, ahol Luxemburgi Zsigmond király raboskodott / A "Kirándulás a Történelembe" blog cikke.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kedves Várbarátok, Látogatóink! Megköszönve az érdeklődésüket a honlapon és mobil alkalmazásban végzett munkánk iránt, ezúton kívánunk Békés Karácsonyt és sikerekben, túrázásokban élmény gazdag Új Esztendőt!

Szigetvár a leghősiesebb város

Szigetvár a leghősiesebb város

Az előző írásomban bemutattam Sziget várának történetét, melynek korai magját a XV. század első felében építették az Almás-patak árterének egyik szigetére, majd a XVI. század közepére fokozatosan kialakult a mocsarakkal, tóval és vizesárokkal körülvett, három részből álló erődítmény. Szó volt a vár kevésbé ismert 1556-os, majd a Zrínyi Miklós és katonái önfeláldozása miatt híressé vált 1566-os ostromairól, valamint az erősség későbbi sorsáról. Jelen bejegyzésemben a 2018 októberének végén a városban és várban tett látogatásunkról fogok írni, bemutatva nemcsak az egykori belső és külső vár helyén álló négybástyás várromot, hanem a város néhány történelmileg jelentős épületét is. / A "Kirándulás a Történelembe" blog cikke.

Freiburg környéki várak

Freiburg környéki várak

Amikor az ember középkorral foglalkozó régészként Németországba költözik, biztos lehet benne, hogy a helyszínen, vagy legalábbis a környéken számos középkori városka, vár, templom vagy kolostor várja, hogy felfedezzék és megcsodálják őket. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor Baden-Württemberg tartomány legtávolabbi sarkába, Breisgau régió szívébe, Freiburgba érkeztem, hogy itt tölthessek el egy fél évet. / A Várjáró Magazin 53. száma

Vár-Webáruház - Látvány térképek várainkról