Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Szentelek - StegersbachAusztriaBurgenlandVas vármegye - Vár

  • Történelem

Elfogadható, hogy a templom építésénél a valamikori vár középső részét úgy elplanírozták, hogy csak az árok falának a hátország felé emelkedő oldala maradt meg, míg a hegyoldali árkot a középmű anyagával nagyrészt feltöltötték. Ma az árkot a terepen csak ott lehet felismerni, ahol ez a lejtőt északkeleten és délen átvágja, valamint természetes akadályt és térbiztosítást képez. A vár alatt a Strém egy erősen vizenyős völgye található, ami a további megerősítést fölöslegessé tette.forrás: Wolfgang Meyer: Die Güssinger (Eisenstadt, 1989) /ford: Jakab József/

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció