Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Strazeman - StražemanHorvátországHorvát-SzlavónországPozsega vármegye - Sztrazseman vár (Stari Grad Stražeman)

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 45° 28.393 (45.473221)
K 17° 37.013 (17.616890)

Információk A drávaszabolcsi határt átlépve Nekcse (Našice) irányába megyünk, majd a települést az elkerülő úton kikerülve, tovább megyünk Bród (Slavonski Brod) irányába. A Krndija hegység hágóján átérve, Duboka településénél nyugatnak, Pozsega irányába kell letérnünk. 3 kilométer után erről a főútról is le kell térnünk, mégpedig Kutjevo irányába. A faluba beérve, az utunkat egyenesen folytatjuk Kaptol felé. Velika falva, Kaptoltól már csak 6 kilométernyire található. A falu főutcáját keletről érjük el, így itt jobbra, északnak kell fordulnunk, míg el nem érjük a főteret, a ferences kolostort. A kolostortól balra tartó utcán kell tovább menünk, amíg megtaláljuk a szokásos turistajelzést.

 

A turistajelzést nyugatnak követve érjük el a várat (Grad).

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció