Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

SlakovciHorvátországHorvát-SzlavónországSzerém történelmi vármegye - Zlaakowcz, Szlakovác

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
Castrum Szlakovác
 
A középkorban Slakovciban volt egy kastély (castellum Zlaakowcz), amely a XIV. században a Garai (horvátul Gorjanski) család tulajdonában állt. Az erődítést a család tagjai valószínüleg a törökök erőteljes terjeszkedése ellen építették, melyet először 1491-ben említenek. Magát a falut (Slakovci / Zlaakowcz) később, 1506-ban említik először.

Források:
Djuro Szabo: Sredovječni gradovi u Hrvatskoj is Slavoniji, Matica Hrvatska, 1920. Zagreb
Dario Šošić: Na tragu utvrde u Slakovcima- Castellum Zlaakowcz
GPS: É 45° 12.898 (45.214970)
K 18° 56.253 (18.937544)

Információ:  A várhely Vukovár városától 15 km-re délre elhelyezkedő Slakovci falu közelében, attól délnyugatra a szántóföldön található. A Google Earth műholdképén jól kivehető alakzat a földfelszínen valószínűleg már nem látható.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció