Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Modor - ModraSzlovákiaFelvidékPozsony történelmi vármegye - Kastélyhegy

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Modor, Kastélyhegy

Az erőd területét már Kr.e. 700 körül használták. (vagyis a szomolányi Molpír-vár legnagyobb felvirágzásának idején).  

A ma is látható maradványai (különösen a jól látható védősáncok) a 9.-10- században épültek, amikor a vár nagy valószínűséggel menedékül szolgált a terület lakóinak. Valahányszor fennállt a veszély, hogy az ellenség behatol a településük területére, a lakosok a várba menekültek, ahol sokkal nagyobb esélyük volt a védekezésre.

A 13. században is használták a várat, ezt régészeti leletek bizonyítják, például sarkantyúk, fegyvermaradványok, patkók, patkók vagy három nyílhegy. A várat tűzvész pusztította el.

A kerámiatöredékek és a vastárgyak túlnyomó többsége láthatóan lehetővé teszi, hogy a vár utolsó építkezési szakaszát a 13. század második felére tegyék.

Forrás: http://www.hradiska.sk

 

GPS: É 48° 21.742 (48.362373)
K 17° 17.415 (17.290258)

Információk: Modor településről (Harmónia településrészről), a kék jelzett turistaösvényen, megközelíthető.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció