Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Köpcsény - KittseeAusztriaBurgenlandMoson történelmi vármegye - Heidenturm

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Köpcsény, Heidenturm

Könyöki József felmérésének szöveges mellékletében a tornyot egy hajdani vár részeként említi. Beszámolójában ír a toronytól induló kb 15 m hosszú falak maradványokról.

A felmenő falazaton látható lőrések és nyílások kialakítása valóban várra utal. A hozzáépített épület maradványa nem a toronnyal egyidőben épült, a csatlakozó falmaradvány nincs bekötve annak falába.

Az osztrák szakirodalom Köpcsény középkori templomának tartja, amely 1250 előtt épült és Szent Mihály tiszteletére szentelték. A középkori templomból az 1529-es török pusztítás után csak a torony maradt meg. A népnyelv ma Pogány-toronynak (Heidenturm) nevezi.

GPS: É 48° 5.082 (48.084705)
K 17° 1.263 (17.021044)

Információk: A Pogány-torony - Heidenturm, Köpcsény településtől észak-keletre a szántóföldön található. Messziről is jól látható.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció