Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

HajdúszovátMagyarországHajdú-Bihar megyeHajdú vármegye - templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Térkép
  • Szállás

A régészeti kutatások bebizonyították, hogy a most látható körítőfal előtt már korábban is állt egy körítőfal, amely 1594-ben pusztult el. Ennek helyére épült a ma is látható fal 1640-1643 között, saroktornyaival és kulcslyuk alakú lőréseivel együtt. Ebben az időben még vizesárok is övezte az erődítést. 1688 szeptember 27-én megfeddték a szovátiakat, mert az erődfalhoz kívülről árussátrakat állítottak. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy ekkorra már a vizesárkot betemették. A védelmi funkciók megszünésével a lőréseket a XVIII. század elején falazták be. 1785-ben a régi templom helyére új templomot építettek, amely már nem fért el a falakkal határolt területen ezért lebontották a két keleti tornyot és a nyugati kivételével a körítőfalat is.

GPS: É 47° 23.401 (47.390018)
K 21° 28.411 (21.473516)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció