Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Podolin - PodolínecSzlovákiaFelvidékSzepes történelmi vármegye - városerődítés

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Podolin városerődítés

A podolini vár mérete kb. 70x40 m. Egy palotából és melléképületekből állt, amelyeket kőből épült védőfal vett körül. Az udvar bejáratát egy hatalmas kapuval ellátott torony védte. A torony alapjait a hivatal előtti járdán jelzik. A falak az egész középkori várost trapéz alakban zárták körül. Bástyákat és két főkaput (alsó és felső) építettek. Az erődítményt a Poprád folyóból táplált vizesárokkal erősítették meg. A várárkon felvonóhidak vezettek át.

A vár a mai városháza helyén és attól keletre állt. A jelenlegi irodaépület egy emelettel alacsonyabb, mint az eredeti vár, és kétségtelenül tartalmazza az eredeti várfalak egy részét. A város déli részén a városfalak egy összefüggő sávja maradt meg. A kapukat lebontották, de nyolc torony megmaradt. A legjobban megmaradt három patkó alakú bástya az egykori alsó kaputól délre és egy északra, valamint további négy a piarista kolostor közelében. A felső kapu két őrtornyát és a kolostor bejáratánál lévő bástyát rekonstruálták.

https://www.hrady-zamky.sk/podolinec/

GPS: É 49° 15.366 (49.256107)
K 20° 32.052 (20.534206)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció