Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Köpcsény - KittseeAusztriaBurgenlandMoson vármegye - Batthyány várkastély

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Ábrázolások
  • Térkép
  • Szállás

KITTSEE-KÖPCSÉNY

Batthyány-kastély: A község nyugati szélén álló épület magja a 17. századból származik. Mai formájában Esterházy Pál herceg építette ki, 1730 és 1740 között. A második világháborút követő helyreállítási munkák 1974-ben fejeződtek be.
Alaprajza patkó alakú, a középső épületrész magas manzárd tetejével kiemelkedik a környezetéből. Az udvari homlokzat szép árkádos erkélye a 20. század elején készült. A szobrok a pozsonyi nyári prímási palotából származnak. (18.század első fele) A földszinti előcsarnokból gyönyörű kovácsoltvas korláttal szegélyezett lépcsőfeljárat vezet az emeletre. Figyelemreméltó a középső terem mennyezetének gazdag díszítése, valamint egy barokk cserépkályha, amelyen herceg Esterházy Miklós és felesége portréja látható. A mennyezeten egy dombormű a szarvasra vadászó Dianát ábrázolja. A szomszédos díszteremből, amelynek mennyezetét művészi stukkók díszítik, szép kilátás nyílik a kastélyt övező, gondozott parkra.

/Juhász László: Burgenland, Várvidék (Lakitelek, 1999)/

GPS: É 48° 5.623 (48.093712)
K 17° 3.520 (17.058672)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció