Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

BelecHorvátországHorvát-SzlavónországVarasd történelmi vármegye - Szt. György templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Belec, Szt. György templom 

A Szt. György kápolnát, már az 1334-es források is megemlítették. A templom jelenlegi kinézete, különböző korok stílusának eredménye. Ez a hosszúkás építmény, három különböző tömegű épületrészből áll. A leghangsúlyosabb része, az épület nyugati homlokzata előtti, románkori torony. Ezután következik az alaprajz legnagyobb területű része, a hajó, továbbá, a szűk és alacsony, sokszögzáródású szentély, melynek északi oldalán található a barokk kori sekrestye. A XV. század végén, a hajó síkmennyezetét, halós boltozatra cserélték, melynek záróköveit, emberfej alakokkal díszítették. A gótikus menza, XIV. századi (Horvátországban ritkaság), az oltár oldaltáblái, XVII. századiak. Részletek maradtak fent, a XIV-XVII. század időszakában keletkezett falfestményekből, a szentélyben és a hajóban is.

 

GPS: É 46° 8.254 (46.137566)
K 16° 7.582 (16.126362)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció
Ajánlott látnivalók
Darnóc vára, Dárnóc
Slatinski DrenovacDarnóc vára, Dárnóc
Faluhelyi dűlő
PerkátaFaluhelyi dűlő
Keresési előzmények
Belec - Szt. György templom