Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

BelecHorvátországHorvát-SzlavónországVarasd történelmi vármegye - Szt. György templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Belec, Szt. György templom 

A Szt. György kápolnát, már az 1334-es források is megemlítették. A templom jelenlegi kinézete, különböző korok stílusának eredménye. Ez a hosszúkás építmény, három különböző tömegű épületrészből áll. A leghangsúlyosabb része, az épület nyugati homlokzata előtti, románkori torony. Ezután következik az alaprajz legnagyobb területű része, a hajó, továbbá, a szűk és alacsony, sokszögzáródású szentély, melynek északi oldalán található a barokk kori sekrestye. A XV. század végén, a hajó síkmennyezetét, halós boltozatra cserélték, melynek záróköveit, emberfej alakokkal díszítették. A gótikus menza, XIV. századi (Horvátországban ritkaság), az oltár oldaltáblái, XVII. századiak. Részletek maradtak fent, a XIV-XVII. század időszakában keletkezett falfestményekből, a szentélyben és a hajóban is.

 

GPS: É 46° 8.254 (46.137566)
K 16° 7.582 (16.126362)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció