Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Bektez - Gradište BekteškoHorvátországHorvát-SzlavónországPozsega történelmi vármegye - Bektez vára (Gradiste Bektesko)

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 45° 24.642 (45.410702)
K 17° 56.640 (17.944000)

Információk: Bektez (Gradiste Bektesko) megközelítéséhez  Drávaszobolcsnál lépjük át a határt. Délfelé haladunk Nekcséig (Nasice), majd tovább Dél-nyugatnak áthaladunk a Krndija hegységen. A hegy déli oldalán, az útelágazásnál, Kutjevo irányába fordulunk.

1 km után a Gradiste táblánál fordulunk jobbra, északi irányba. A negyedik elágazásnál, jobbra kanyarodunk északnak, majd a házakat elhagyva egy V útkereszteződéshez érünk.

Célszerű itt hagyni az autót.

A kereszteződésben jobbra, keletnek, 10 m után az északi irányba tartó, rossz minőségű földúton 300 m után érünk a várhoz.

 

A vár nagy része magasfeszültségű vezeték alatt található sűrű akácosban. A déli részen még látható az átvágás (árok) és Dél-keleten a sánc egy rövid szakasza.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció