Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Gornja Moticina - Gornja MotičinaHorvátországHorvát-SzlavónországVerőce vármegye - Matucsina vára (Gradina Gornja Moticina)

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 45° 27.576 (45.459599)
K 17° 58.422 (17.973700)

Információk: Gornja Moticina helység megközelítéséhez Drávaszabolcsnál lépjük át a határt. Déli irányba Nekcséig (Nasice) az 53. számú utat követjük. Nekcsétől nyugati irányba fordulunk, majd a nekcseszentmártoni (Martin) templom magasságában Seona irányába fordulunk.

Seona déli végében, a Gazije táblánál nyugatnak fordulunk, előbb kőzúzalékos, majd aszfaltozott úton a Gornja Moticina tábláig megyünk.

A táblánál, nem megyünk a helységbe, hanem déli irányba fordulunk és a sorompó előtt parkolunk.

A sorompótól déli irányba 200 méterre egy földutat találunk ezen nyugati irányba fordulunk.

Ezt az utat követjük további 200 m-t, majd a patakon átkelve egy régi használaton-kívüli délnek tartó földúton felkapaszkodunk a hegy-gerincre. Itt északnak fordulva 50 m után a várterületre érünk.

 

A felső sáncon a várterület könnyen körbejárható. A központi platóra, ahol egy 8-10 m átmérőjű torony alapfalai láthatóak, a sánc Dél-keleti részén lehet a legkönnyebben felkapaszkodni.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció