Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

BlatnicaSzlovákiaFelvidékTuróc vármegye - Óvár (Hradiste na Plesovici)

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 48° 56.132 (48.935532)
K 18° 55.922 (18.932030)

Információk: Szlovákia középső területén, a Nagy és Kis Fátra hegységek által közrefogott Turóci-medencét déli irányból a 65. számú főúton közelíthetjük meg. A főútról keleti irányban letérve Mosócz {Mošovce} községből vezet egy mellékút Blatnica {Blatnica} településére. Innen a sárga jelzést követve, először a Blatnica patak völgyében haladunk kb. két kilométert, majd mikor a kővár alatti nyeregbe érünk, Dél-keletre fordulunk és egy jól látható ösvényen felkapaszkodunk a gerincre. A gerincen végig sétálva érünk az Óvárba.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Fotóink elérhetőek vászonképen!