Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Turócbéla - BeláSzlovákiaFelvidékTuróc történelmi vármegye - Vár

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 48° 59.940 (48.999001)
K 18° 59.731 (18.995520)

Információk: Szlovákia középső területén, a Nagy és Kis Fátra hegységek által közrefogott Turóci-medencét déli irányból a 65. számú főúton közelíthetjük meg. A főútról Kostyánnál (Kost’any nad Turcom) keleti irányba letérve közelítjük meg Turócbéla, Gyulafalva (Bela Dulice) helységet. A helység dél-keleti végéből indul az a földút melyen a várat (várakat) megközelíthetjük.

A Hradiste (Hrosková) 891 m-es csúcsáig jelzetlen földúton mehetünk (utolsó része nehezen követhető).

Turócbéla várához, a gerincig kell követni a földutat, majd felérve, Észak-nyugatnak letérve az útról hamarosan a sáncokhoz érünk.

 

Aki részánja magát mindkét várhely felkeresésére, célszerű a térképen berajzolt útvonalon ezt megtenni.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció