Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Kisraksa - RaksaSzlovákiaFelvidékTuróc történelmi vármegye - Vár

  • Áttekintés
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás
GPS: É 48° 52.753 (48.879219)
K 18° 53.917 (18.898624)

Információk: Szlovákia középső területén, a Nagy és Kis Fátra hegységek által közrefogott Turóci-medencét déli irányból a 65. számú főúton közelíthetjük meg.

A főúton érkezünk Turócdivék helységbe. A helységet Keletre hagyjuk el, a turócszentmihályi templomnál jobbra, keletre fordulva érünk Kisraksa helységbe.

A helységet a kék turistajelzésen hagyjuk el keleti irányba, amikor a V kereszteződésbe érünk leparkolunk. A mezőn földúton átkelünk a patakon, majd egy alkalmas helyen felkapaszkodunk a dombra (ösvény nincs). A dombtetőn találjuk a várat, mely szabadon bejárható, fényképezhető.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció