Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Krajiska Kutinica - Krajiska KutinicaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös vármegye - Kutinica vára (Kutinec grad)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Kutinica vára késő középkori erődítés Krajiška Kutinica közelében.

Két összefüggő komplexumból állt - két dombból, amelyeket árkok és sáncok vesznek körül. A régészeti kutatások során (1966 és 1996)  középkori kerámiát és vastárgyakat tártak fel, és a jelek szerint üvegkemence is volt a területen.

https://sites.google.com/site/moslavackagora/atrakcije-sites/arheolo%C5%A1ki-lokaliteti

 

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 45° 36.211 (45.603519)
K 16° 46.601 (16.776690)

Információk: Kutinica várát Kutina felől lehet megközelíteni. Kutinát a Letenye-Zágráb majd a Zágráb-Slavonski Brod autópályán érjük el. Kutinánál északi irányba megyünk Krajiska Kutinica helységbe. A helységet északi irányba hagyjuk és az aszfaltos út végén levő erdészház előtt 300 m-rel parkoljunk.

Innen indul Nyugati irányba az a földút melyen 300 m-t haladva a vár alá érkezünk. A várhoz felkapaszkodunk az oldalba, ahol a terület szabadon bejárható és fényképezhető.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció