Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Zecsevo - ZečevoHorvátországDalmáciaDalmácia történelmi vármegye - toronyvár (Kula)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Zecsevo toronyvár

A szerbek betelepülése a 16. század elején kezdődött. Knin környékére már 1511-ben nagy számú szerb lakosság érkezett, majd főként Bosznia és Hercegovina területéről 1523 és 1527 között Dalmácia területére is sok szerb települt. A környékbeli településekkel együtt 1527-ben elfoglalta a török, melynek uralma alól a 17. század végén szabadult fel. Zečevonak a török korban vára is volt, melynek romjai ma is láthatók. 1648. július 31-én Zečevo vára alatt véres csata zajlott a Vuk Mandušić és Ilija Smiljanić vezette keresztény erők és a ravni kotari vidékét fosztogató négyezer fős török sereg között, melyben a keresztény sereg egyik vezére Vuk Mandušić elesett. 1805-ben egész Dalmáciával együtt a Francia Császárság része lett. 1815-ben a bécsi kongresszus újra Ausztriának adta, amely a Dalmát Királyság részeként Zárából igazgatta 1918-ig.(Wikipedia)

GPS: É 43° 58.710 (43.978504)
K 15° 52.539 (15.875655)

Információk: Zecevo toronyvárának megközelítése a Zára(Zadar)-Szibenik(Sibenik) autópályáról lehetséges. Az autópályát a Pirovac lehajtónál hagyjuk el, majd Észak-keleti irányba megyünk Kistanje település felé. Devrske települést elhagyva hamarosan a Zecevo táblához érünk, de itt még nem kanyarodunk le. A következő lehajtón hagyjuk el az 59-es utat É.-i irányba, hamarosan egy kis településre érünk melyet ÉK-i irányba hagyunk el. Az első útelágazásnál É.-i irányba fordulunk. Ez az út vezet az adótoronyhoz és a mögötte levő toronyvárhoz.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció