Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Vámosderecske - DrassmarktAusztriaBurgenlandSopron vármegye - Szent András templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Vámosderecske, Szent András római katolikus plébániatemplom

Vámosderecskét 1289-ben "Traizzendorf" néven mint megerősített települést említik először. 1401-ben a Moróczhidaiak a Pottendorfereknek adták zálogba. Magyar nevének előtagját 1425-ben létesített vámjáról kapta, amely Lánzsér várához tartozott. Fiók-harmincadhely is volt. Magyar neve először 1425-ben szerepel "Poss. Derezke" alakban, majd a pozsonyi káptalan 1441-ben kibocsátott oklevelében "Poss. Derechke al. nom. Traczondorff" alakban mindkét nyelven említik. Az 1498-as Corpus Jurisban "Trassendorf" néven szerepel.[2] 1614-ben II. Mátyástól vásártartási és korlátozott ítélkezési jogot kapott. 

Szent András apostol tiszteletére szentelt római katolikus plébániatemploma a 17. században épült. A templomot korabeli védőfal is övezi.(Wikipedia)

GPS: É 47° 30.741 (47.512356)
K 16° 24.050 (16.400826)

Információk: Vámosderecskét a kőszegi határátkelőtől közelíthetjük meg Felsőlászló, Dérföld útvonalon. A templom a település központjában található.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció