Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Hegybánya - Siegelsberg - Štiavnické BaneSzlovákiaFelvidékHont történelmi vármegye - városerődítés

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Ábrázolások
  • Térkép
  • Szállás

Hegybánya, városerődítés

1352-ben "Sygluspergh" néven említik először. Később a kamarához tartozó saskői váruradalom része. 1388-ban "Pergh", 1457-ben "Sigelsperg", 1559-ben "Pergh" alakban szerepel az írott forrásokban. A 16–17. században többször szenvedett a török támadásoktól. A 17. században meginduló bányászatnak köszönhetően nagy fejlődésnek indult, ezért az akkor már jelentős települést falakkal, bástyákkal erősítették meg.(Wikipédia)

Az egykori bányaerőd maradványa, kör alaprajzú bástyával jelenleg múzeum. Belépőjegy vásárlásával látogatható.

További tornyai jelenleg lakóházak, nem látogathatóak.

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 48° 26.468 (48.441128)
K 18° 52.507 (18.875122)

Információk: Hegybánya település Selmecbányától nyugatra, az 524-es úton közelíthető meg.

A múzeumot a településbe érve, a volt kolostorépület közelébe parkolva, táblákkal jelzett, sok-lépcsős úton, gyalog közelíthetjük meg.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció