Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Csehberek, Cseh-Brézó - České BrezovoSzlovákiaFelvidékNógrád történelmi vármegye - Szlatina I. (Slatina)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Csehberek, Szlatina I.

Az ismeretlen korú erődítés 100 x 50 m-es kiterjedésű, azaz mintegy 0,4 hektár. Keskeny árok vagy terasz határolja körben a hegyoldalon. Eléggé atipikus, ezért az őskortól a középkorig több korszak is szóba jöhet – bár a mérete inkább a középkorra utalhat.

https://djnaploja.wordpress.com/2022/04/21/csehberek-a-nevadas-nehezsegei/

GPS: É 48° 29.496 (48.491596)
K 19° 48.798 (19.813305)

Információk: Csehberek települést északi irányba elhagyva egy keleti irányba induló kőzúzalékos utat találunk. Ezen a szgk.-val is járható úton az első útkereszteződésig megyünk és leparkolunk. A kereszteződésből az északi irányba induló földúton 1 km után egy déli irányba leágazó földúton, majd az erdőn keresztül érünk a földvárhoz. Itt sáncokat nem találunk csak jól azonosítható peremet és teraszt. A vár területe tiszta jól bejárható, fényképezhető.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció