Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Marsófalva - Maršová-RašovSzlovákiaFelvidékNyitra történelmi vármegye - Vár

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Marsófalva vára

A mai község területén a történelem előtti időkben a puhó kultúra népe lakott. A 8. században szlávok népesítették be ezt a vidéket. A mai települést 1400-ban "Marsowafalwa" néven említik először. 1462-ben "Marsofalva", 1477-ben "Marsowa", 1488-ban "Marsy" alakban szerepel a korabeli forrásokban. Vágbeszterce várának uradalmához tartozott, később helyi nemes családok birtoka.(Wikipedia)

A várról tőrténeti adatok jelenleg nem állnak rendelkezésre. Mérete, elhelyezkedése alapján 12-13.-ik századinak feltételezhető.

GPS: É 49° 10.588 (49.176468)
K 18° 31.965 (18.532743)

Információk: Marsófalvára érve a kastélyhoz vezető útra kell térni és annak közelében parkolni. Innen jelzetlen út vezet DK-i irányba melyen a hegy gerincéig megyünk.Itt DNy-i irányba fordulunk, majd hamarosan hagyjuk el az utat és gerincen haladjunk tovább. A gerincen hamarosan a várterületre érünk.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció