Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Vörösalma - Cervenica pri SabinoveSzlovákiaFelvidékSáros történelmi vármegye - Dessewffy-kastély

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Vörösalma (Cervenica pri Sabinove), Dessewffy-kastély

A Dessewffy-kastély 1600-1610 között épült reneszánsz stílusban. Később a Szirmay grófokhoz került, akik a 19. sz. végén továbbadták Dobay Zsigmondnak és Istvánnak. Ők 1895-ben eladták, innentől kezdve sűrűn váltakoztak tulajdonosai. Az államosítás után részben lakás, részben óvoda lett. A rendszerváltás után két kézben van, egyik része lakás, másik része elhanyagolt, üresen áll.

 http://users.atw.hu/kastelyok/felvidek-eperjesi.html#val

A déli torony felső szintjén még láthatóak a lőrések.

GPS: É 49° 8.002 (49.133366)
K 21° 1.508 (21.025137)

Információk: Eperjestől észak-nyugatra a 68-as úton kereshetjük fel Vörösalma települést. A kastély mellett még a reneszánsz pártázatos templomot is célszerű meglátogatni.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció