Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

SparbachAusztriaAlsó-AusztriaHatáron túli történelmi vármegye - Johannstein

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Sparbach, Johannstein

A Johannstein-vár a középkorban 1200 körül épült, kezdetben Sparwasbachnak (Sparbach) hívták, és a völgyben álló kastély utódja volt.

1429-ben a kastélyt az akkori tulajdonos Johann Jöchlinger újjáépítette és kibővítette, és kapta mai nevét. A 16. században, valószínűleg a török ​​háborúk idején pusztult el. Palotából, nappaliból, udvarból és kápolnából állt.

Többszöri tulajdonosváltás után 1808-ban I. Johann von Liechtenstein herceg megszerezte a romokat, és a Naturpark kialakítása során néhány helyiséget és a romok bejáratát helyreállította.

https://www.lafc.at/locationguide/motiv.php?si=1&kid=321210&motiv_ID=3732

GPS: É 48° 5.124 (48.085396)
K 16° 11.093 (16.184877)

Információk: Sparbachot az A21-es autópályán kereshetjük fel. A Naturparkban találjuk Johannstein várát. A park belépő díj vásárlásával látogatható.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció