Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Poljana SutlanskaHorvátországHorvát-SzlavónországVarasd vármegye - Szent Anna plébániatemplom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Poljana Sutlanska, Szent Anna tiszteletére szentelt plébániatemplom

Szent Anna tiszteletére szentelt plébániatemploma a falu felett emelkedő dombon áll, védőfal övezi. A templom 17. századi eredetű, mai formájában 1810-ben épült egyhajós késő barokk épület. 

A település a nagytábori uradalomhoz tartozott. Sutlanska Poljana plébániáját Maksimilijan Vrhovac zágrábi püspök alapította tíz, korábban a zagorska selai plébániához tartozó faluból. Egyúttal a település Szent Anna kápolnáját plébániatemplom rangjára emelte, melyet ennek megfelelően bővítettek és építettek át. (Wikipedia)

Krapinától 21 km-re délnyugatra, községközpontjától 5 km-re északnyugatra, a Horvát Zagorje északnyugati részén, a Szutla völgyében a szlovén határ mellett fekszik. (Wikipedia)

GPS: É 46° 8.737 (46.145618)
K 15° 36.888 (15.614794)

Információk: a települést a desinici Nagytábor meglátogatásával célszerű összekötni. Desinicet nyugati irányba elhagyva a határátkelő felé tartva, a határ előtt északi irányba elfordulva érjük el. A templom a bokortelepülés északi részén található.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció