Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Križevci pri Ljutomeru - Kreuzdorf SzlovéniaStájerországHatáron túli vármegye - templom, kápolna

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Križevci pri Ljutomeru, templom, kápolna

A település központjában épült plébániatemplom a Szent Kereszt tiszteletére van felszentelve, és a Muraszombati Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozik. 1891-ben épült, a korábbi 12. és 15. századi épületek felhasználásával. (Wikipedia)

SZENT ANNA KÁPOLNA

A Szent Anna Kápolnát 1582-ben említik először.

A 2017-ben és 2018-ban végzett állagmegóvási és restaurálási kutatások azonban azt bizonyították, hogy kétségtelenül idősebb. Az 1829-ből származó díszfestmény alatt felszentelési kereszteket találtak 1533-as évszámmal. 

Kiderült, hogy az épület, kezdetben valószínűleg osszárium, a 16. század elején  a templom erődítésének része volt. Ezt bizonyítja a feltárt lőréses ablaknyílás az építmény déli részén. 

A 16. században és a török ​​uralom megszűnése után az épületet kápolnává alakították át.

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 46° 33.777 (46.562958)
K 16° 8.431 (16.140522)

Információk: a templom és kápolna a település központjában található.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció