Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

SteineggAusztriaAlsó-AusztriaHatáron túli történelmi vármegye - Vár

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Steinegg vár

Egy dokumentumban 1210 körül említik először VI. Leopold herceget "Cholo de Steinekke" néven. A steineggi urak ezután 1260 körül tűnnek fel. A 13. század végétől a 14. század közepéig a Burgfrauen von Gars családot említik itt, és velük együtt a miniszteri rangú Konrad von Streitwiesen házasságából származó fiait, Konradot és Erkenbertet. A 14. században Steinegg a maissaui urak birtokában volt. A falu 1409-ben és 1410-ben különböző jogi aktusok kapcsán a Steinegg nevet kapta. A vár 1428-ban Albrecht hercegre szállt. A 15. században a várat erőszakkal lerombolták - ennek okai nem ismertek. A vár utolsó említése 1487-ből származik.

A vár területét körülbelül 155 x 30 méteresnek írják le. A külsővár még jól felismerhető, mérete kb. 60 x 30 méter, és az előtte lévő árkon keresztül lehet megközelíteni. Itt a leomlott falak maradványai mutatják, hogy milyen masszív és erős falakat építettek - a falak becsült vastagsága 2,5 méter lehetett, tehát hatalmas építmény lehetett. Tovább haladva egy várkapu maradványai láthatók, amely mögött egy másik nagyobb fennsík nyílik - egy körülbelül 75 x 20 méteres terület, további többé-kevésbé jól megőrzött falmaradványokkal. Itt is felismerhetők a fal masszív részei - az egykori várőrség épületrészei. Ezek mögött egy hatalmas, az alaprajzot jól mutató falfront húzódik - ez egy 3 emeletes épületrész, amelyben a középső emeleten még jól látszik a mennyezetszerkezet.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

https://www.wiewarsdort.at/info/ruine-steinegg.html

 

 

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 48° 37.547 (48.625782)
K 15° 33.911 (15.565175)

Információk: a romokhoz a legkönnyebben úgy juthatunk el, ha a települést keleti irányba hagyjuk el. A Kamp hídja után 600 m-re egy kis fahidat találunk, itt keresztezzük a Jägerbach patakot, és csak néhány lépéssel kell felsétálni a gerincre, ahol vár szabadon bejárható.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció