Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Mala PeratovicaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Trivnica (Rastova Kosa)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Légifotók
  • Mellékletek
  • Térkép
  • Szállás

Mala Peratovica – Rastova kosa, Trivnica

Mala Peratovica – Rastova kosa, Trivnica (a név topográfiai térképek szerint) részén, egy alacsony domb lejtőjén ismeretlen céllal épült sáncokat fedeztek fel. Mala Peratovica településről egy régi út vezet a sáncokhoz mely a Velika Peratovica  felé vezető aszfaltúttól indul, amely a terepen lévő mély bevágásról ismerhető fel. A közelmúltban kiirtott erdő helyén nagyobb területen láthatóak szabályos töltések amelynek középső töltései szabályos téglalapot alkotnak, melynek méretei 30‒35 m x 15 m.  A bejárás során felszíni leleteket nem találtak.  Megbízhatatlan információk "tégla"-leletekkel kapcsolatban vannak. 

Ez a hely minden bizonnyal megérdemel egy későbbi bejárást, feltárást az időbeli hovatartozás és funkció meghatározása céljából.

Jelenleg a terület bejárhatatlan a fiatal növényzet miatt.

Forrás: Tatjana Tkalčec - Terenski pregled općine Grubišno Polje u 2016. godini (Field Survey of the Municipality of Grubišno Polje in 2016)

 

GPS: É 45° 0.000 (45.000000)
K 17° 0.000 (17.000000)

Információk: az aszfaltozott útról induló mélyúton haladva, majd a mezőn a völgy aljába érve kell megkeresnünk azt a régi utat melyen a várterületet akár körbe is járhatjuk. Jelenleg a fiatal növényzet miatt a belső területet lehetetlen bejárni.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció