Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Gornja RašenicaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Gradina

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Légifotók
  • Térkép
  • Szállás

Gornja Rašenica ‒ Gradina

Gornja Rašenica erőd ‒ Gradina fiatal tölgyerdőben kereshető fel, amely száz méterrel nyugatra van a legészakibbtól háztól a faluban.

A 2016. március 2-i túra során nem lehetett bejutni az erődbe a rendkívül sűrű növényzet miatt. A légifelvételből ítélve a kör alakú középső rész mintegy 35 m széles, két árokgyűrűvel és sánccal. Az erődítmény teljes átmérője kb. 80 m. Az erőd átvizsgálásának lehetetlensége miatt nem tudjuk megállapítani, hogy milyen az erőd védelmi rendszere, mennyire épül be a környező vízfolyásokba.

Forrás: Tatjana Tkalčec - Terenski pregled općine Grubišno Polje u 2016. godini (Field Survey of the Municipality of Grubišno Polje in 2016)

 

GPS: É 45° 42.187 (45.703117)
K 17° 13.594 (17.226568)

Információk: a település északi részében az utolsó ház előtt kell parkolni. A telek melletti idős erdőben a kerítéssel kell párhuzamosan kell haladni míg a fiatal erdőrészhez érünk. Itt kell arra a nyugati irányba tartó útra fordulni melyen a fiatal erdőben a várig tudunk menni. A várterület lombmentes időben csapásokon bejárható.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció