Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

BoldogkőváraljaMagyarországBorsod-Abaúj-Zemplén vármegyeAbaúj-Torna történelmi vármegye - Szentiváni földvár

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Boldogkőváralja-Szentiván                                                          

A hegy tetején nagyobb szikla mesterségesnek tűnő faragással, lépcsőfokokkal. Nováki Gyula 1981-ben járta be.

 

Szentiváni földvár, Boldogkőváralja

(BORSOD-ABAUJ-ZEMPLÉN MEGYE)

Története. Fenyőfákkal övezett, már messzire látható földvár. Az úttól 1/2 km-re, D-re kanyarodva jutunk föl ez egykori sáncokat és teraszokat ma már sűrűn benövő fenyőfák közé, de a fák alatt a vár alaprajzilag még napjainkban is teljesen áttekinthető.

Vasúti közlekedés. A 80-as vonalon Szerencsre, majd a 98-as szerencs-hidasnémeti vonalon Boldogkőváraljára utazhatunk, ahonnan a településre bevezető műúton, egy fenyőfákkal benőtt, ovális alakú domb tetején megpillantjuk a földvárat. (Vártúrák 1. 217.)

Czenthe Huba közlése: Boldogkőváralja - Szt.Iván-hegy.- cölöp lyukak helyét azonosította a homokkő sziklában. 

GPS: É 48° 20.149 (48.335819)
K 21° 13.071 (21.217844)

Információk: a Boldogkőváraljáról Vizsolyra vezető útról közelíthető meg, a településtől 400 m-re kell DK-i irányba lekanyarodni a Várdomb alatti telkek irányába.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció