Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Strmac PribićkiHorvátországHorvát-SzlavónországZágráb történelmi vármegye - Pribics

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Strmac Pribicki

E. Laszowsky a Podgorjei ispánságról szóló művében az 1249-ben "terra Grabrounicz" néven említett birtokot tartja a későbbi Strmac falunak. A települést még birtokként 1441-ben említik először. A Zrínyiek itteni egykori birtokán álló vadászkastélyt 1678-ban I. Lipót király a görögkatolikus püspökségnek adta, hogy ott növendékeik számára szemináriumot létesítsenek. Itt épült fel 1751-ben a püspöki palota, majd 1911-ben elkészült a püspöki székesegyház. (Wikipedia)

GPS: É 45° 40.329 (45.672153)
K 15° 30.801 (15.513353)

Információk: a település megközelítéséhez az A1 autópályát Jastrebarsko lehajtónál hagyjuk el. A bekötőútról az 1 sz. főútra fordulunk DNy-i irányba. Draganicnál nyugatra fordulunk és Krasic településig megyünk. Krasicnál északi irányba tartva érünk Strmac Pribicki faluba. A kastély a főúton kereshető fel.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció