Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Háromudvar - TurieSzlovákiaFelvidékTrencsén történelmi vármegye - Templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Háromudvar, római katolikus templom

Nincsenek olyan források, amelyekből a templom pontos korát meg lehetne határozni. A Mihály arkangyal tiszteletére szentelt római katolikus templom a 14. században épült késő román stílusban, de a későbbiekben jelentősen átalakították. A 17. században megerősítették, védőfallal vették körül. Eredetileg valószínűleg plébániatemplom volt, de a mintegy 200 éve írt egyházi vizitációkban Rozina filiális templomként említik. 

A templom belsejét az 1720-ból származó barokk stílusú oltár uralja. Az oltár közepén az eredeti Szent Mihály arkangyalt ábrázoló festmény maradt fenn - egy ismeretlen festő alkotása.

Forrás: Wikipedia

GPS: É 49° 8.958 (49.149292)
K 18° 45.177 (18.752951)

Információk: a templomot a település központjában tudjuk felkeresni.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció