Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

TarhosMagyarországBékés vármegyeBékés történelmi vármegye - Kolbász-sziget

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Légifotók
  • Térkép
  • Szállás

Tarhos, Kolbász-sziget

(...) Bóna István a lelőhely ÉK-i szélén fekvő Kolbász-szigeten is terepbejárást végzett. A három oldalról érmederrel körülvett földnyelvet 10-12 m széles, 3-4 m mély árokkal vágták át. A mindössze 16x17 m-es, szabálytalan kör alakú sziget felszínén gyulavarsándi cserepeket és paticsdarabokat figyelt meg. (...)

Magyarország régészeti topográfiája 10. I. (Békés megye régészeti topográfiája)

Szerk.: Jankovich B. Dénes, Akadémiai Kiadó, 1998, 652 oldal

 

GPS: É 46° 47.621 (46.793678)
K 21° 17.607 (21.293442)

Információk: a várhely megközelítéséhez, Dobozt északi irányba hagyjuk el és tarhosi elágazás előtt egy aszfaltozott útra térünk DK-i irányba. Ezen az úton a Gyepesen átvezető hídig megyünk (száraz időben gépkocsival tovább mehetünk a hídon át a második tanyáig). A hídon átkelve ÉK-i irányba megyünk az erdő és szántott terület határáig. Itt DK-i irányba fordulva a Várdomb mellett elhaladva még 300 m megyünk a földúton majd keleti irányba fordulva a művelt területen 500 m után érkezünk a Kolbász-szigetre.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció
Ajánlott látnivalók
Bottyánvár, kuruc kori sáncok
DunakömlődBottyánvár, kuruc kori sáncok
Márkusvár
JásdMárkusvár
Keresési előzmények
Tarhos - Kolbász-sziget