Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

BelecHorvátországHorvát-SzlavónországVarasd történelmi vármegye - plébániatemplom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Belec - Havas Boldogasszony plébániatemplom

A mai Havas Boldogasszony plébániatemplomot, 1676-ban említették meg, Kostanjevci kápolnájaként. Két évvel korábban emeltette, Keglevich Erzsébet. A szabálytalan alakú szentély és a hajó arányai arról beszélnek, hogy ez a templom is gótikus építmény lehetett. Ezt a régebbi építményt barokkizálhatták, 1739-ben, amikor is egy kápolnával és egy sekrestyével bővítették. A nyugati homlokzat előtt, egy magas harangtorony emelkedik. A templom körül kerítőfal található, lőrésekkel, árkádokkal és tornyocskákkal, valamint egy kisebb kápolnával, melynek bejárata különösen kiemelkedő. Magának a templom kapujának, kovácsoltvas ajtaja van. A templombelső csúcspontját, a falfestmények, az aranyozott, fa berendezési tárgyak, alkotta, gazdag barokk hangulat adja. Értékesek, Johann Ranger által, 1700. körül alkotott képek is.

GPS: É 46° 7.894 (46.131561)
K 16° 7.181 (16.119675)

Információk: a templom a település központjában kereshető fel.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció