Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Miklósvár - MicloşoaraRomániaErdély és PartiumHáromszék történelmi vármegye - Kálnoky kastély

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Légifotók
  • Térkép
  • Szállás

https://kalnoky.ro/wedding/?lan=hu

Miklósvár - Kálnoky kastély

A Kálnoky kastély a 17. században reneszánsz stílusban épült, a 18. század végén és a 19. század elején klasszicistává építették, és a 20. század elején kapta meg a mostani formáját. Az első nagyobb építkezések Kálnoky (III.) István XVII. századi királyi táblabíró nevéhez fűződnek. Az építtető fia, Kálnoky (I.) Sámuel a XVII. század utolsó évtizedében tovább bővíttette a kastélyt. Akkor készültek az erdélyi késő reneszánsz művészetben egyedülálló nagyterem indadíszes stukkói, melyek motívumkincse és technikája megegyezik a nagyszombati jezsuita templom stukkódíszeivel. Az építtető emlékét az erkély szemöldökén olaszkoszorúba foglalt SK monogram őrzi. A kastély utolsó Kálnoky családból származó tulajdonosa gr. Kálnoky (I.) Dénes (1814-1888), Miklósvárszék királybírája volt. Kálnoky Dénesnek nem maradtak utódai, így halála után a kastély nővérének, Seethal Jánosné Kálnoky Franciskának fiára, Seethal Ferencre szállt. A kastély mai formája, a főhomlokzat képe az ő építési tevékenységéhez köthető. Seethal Ferenc halálát követően, 1939-ben a kastélyt Eugen Savu, a Goga-kormány (1937-1938) pénzügyminisztere vásárolta meg, majd az államosításkor elveszítette azt. Az 1990-es évek végén a leszármazottak tulajdonába került épületet a Kálnoky család gondviselésének köszönhetően kezdték felújítani.

http://koalicio.kastelyerdelyben.ro/castle/kalnoky-kastely-miklosvar-3/

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 46° 0.624 (46.010406)
K 25° 34.932 (25.582203)

Információk: a kastély Miklósvár ÉK-i részében kereshető fel.

Utolsó információk szerint: a kastély heti 3 alkalommal látogatható: péntek-vasárnap 11:00-16:00 óra között, hétfő-csütörtök zárva. A tárlatvezetések óránként indulnak, utolsó belépés 16:00 órakor.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció