Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Planina Donja - Planina DonjaHorvátországHorvát-SzlavónországZágráb történelmi vármegye - Gradac

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Planina Donja - Gradec

Gradec erődítmény, a Szent György-kápolnától kb. 1 km-re keletre kereshető fel.

A vár ellipszis alakú, föld-fa típusú erődítmény sánccal és védelmi árokkal (vagy két árokkal) a keleti oldalon. A tetején egy földből készült központi domb látható. Nyugatra és délre kisebb mélyedések láthatók a lelőhelyen belül, amelyek valószínűleg faházak maradványai. Felszíni leleleteket a helyszínen nem találtak.

Forrás: Vladimir Sokol - Kuzelin – kasnoantički kastrum i prapovijesni opidum / Kuzelin – Late Antique castrum and Prehistoric oppidum

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - ARHITEKTONSKI FAKULTET - ZAVOD ZA URBANIZAM, PROSTORNO PLANIRANJE I PEJSAŽNU ARHITEKTURU - STUDIJA ZAŠTITE I PREZENTACIJSKOG POTENCIJALA ARHEOLOŠKOG NALAZIŠTA KUZELIN I BLISKIH ARHEOLOŠKIH NALAZIŠTA

 

GPS: É 45° 55.883 (45.931389)
K 16° 6.277 (16.104616)

Információk: a település keleti szélétől földút vezet át az erődítmény területén.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció