Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Mala TrnoviticaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Szentjakab (Gradine)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Mala Trnovitica - Gradine

Külön köszönet dr. Tatjana Tkalčec-nek a vár megkereséséhez adott segítségéért.

Mala Trnovitica - Szentjakab Szlavóniában

A Körös megyei Szentjakab castellumot 1401-ben említik először egy Csánki Dezső által hivatkozott forrásban. Ekkor Zsigmond király Kővágóörsi Györgynek, a Battyániak (újkori formában: Batthyány-ak) ősének adományozta. Utóbb Geszti Ferencé lett, az övé 1447-ben s később is, aki perben állt érte a Battyániakkal s végül kénytelen volt átadni nekik (1492). Tehát a nagy hírű arisztokrata dinasztia egyik legkorábbi birtokáról van szó!

https://djnaploja.wordpress.com/2019/07/26/szentjakab-szlavoniaban/

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 45° 42.333 (45.705551)
K 16° 55.043 (16.917385)

Információk: Mala Trnoviticától északra indul az a kőzúzalékos út (sorompóval lezárt út) nyugati irányba melyen a vár közelébe juthatunk. Az erdei út első elágazásnál déli irányba fordulva az első rakódási területnél kell keleti irányba, az erdőbe fordulni, 300 m után érjük el a patak partján levő várterületet. A teljes séta 2300 m.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció
Ajánlott látnivalók
Barabásvár
LisznyóBarabásvár
Szent Vid plébániatemplom
Brdovec-JavorjeSzent Vid plébániatemplom
Keresési előzmények
Mala Trnovitica - Szentjakab