Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Mala TrnoviticaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Szentjakab (Gradine)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Mala Trnovitica - Gradine

Külön köszönet dr. Tatjana Tkalčec-nek a vár megkereséséhez adott segítségéért.

Mala Trnovitica - Szentjakab Szlavóniában

A Körös megyei Szentjakab castellumot 1401-ben említik először egy Csánki Dezső által hivatkozott forrásban. Ekkor Zsigmond király Kővágóörsi Györgynek, a Battyániak (újkori formában: Batthyány-ak) ősének adományozta. Utóbb Geszti Ferencé lett, az övé 1447-ben s később is, aki perben állt érte a Battyániakkal s végül kénytelen volt átadni nekik (1492). Tehát a nagy hírű arisztokrata dinasztia egyik legkorábbi birtokáról van szó!

https://djnaploja.wordpress.com/2019/07/26/szentjakab-szlavoniaban/

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 45° 42.333 (45.705551)
K 16° 55.043 (16.917385)

Információk: Mala Trnoviticától északra indul az a kőzúzalékos út (sorompóval lezárt út) nyugati irányba melyen a vár közelébe juthatunk. Az erdei út első elágazásnál déli irányba fordulva az első rakódási területnél kell keleti irányba, az erdőbe fordulni, 300 m után érjük el a patak partján levő várterületet. A teljes séta 2300 m.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció