Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

PuričaniHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Galge (Gradina Puric)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Puricani-Galge

A vár a domb lejtőjén helyezkedik el, két oldalon, északi és déli, részben természetes bevágás határolja. Az észak-keleti részen a természetes bevágást a vár védelmi rendszeréhez igazították. A két bevágásra merőlegesen építettek dél-keletre egy sáncot.A várterület belső részét egy további sánccal osztották két részre. Így a védett terület két részből áll a fővár négyzet alakú mérete 40*40 m, lekerekített sarkokkal. Ehez csatlakozik ÉNy-i irányba a háromszög alakú alsóvár, melynek a meredek lejtő további természetes védelmet biztosít. (hip)

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 45° 55.416 (45.923595)
K 16° 54.680 (16.911327)

Információk: A vár a bukviki erdőben található, a domb nyugati lejtőjén. A grginaci régi pályaudvarhoz vezető úttal szemben egy út vezet északra a Bukvik erdőbe. Az út több mint 1 km-en keresztül vezet felfelé az erdőn, annak dél-keleti szélén. Az utolsó nyaralóig kell menni és parkolni. Innen kb. 200 m-re északnyugatra, az erdei út bal oldalán található a vár.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció