Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

FriesachAusztriaKarintia történelmi vármegye - Lavant vára

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Ábrázolások
  • Videók
  • Térkép
  • Szállás

Lavant egy dombtetőn lévő kis vár, kissé Petersberg vára alatt,az azonos nevű magaslat ÉNY-i párkányán.

Az épület 1128-tól a 17. századig Lavant püspökeinek rezidenciája volt. Ma az épület magántulajdonban van, nem látogatható.

Az épületet jelenlegi méretére a 13. század közepén alakították ki, először 1293-ban említik egy okiratban. Martin Herkules Rettinger von Wiespach püspök alatt 1561-ben számos felújításon és  feljlesztésen ment át az épület. Az 1673-as tűzvész után a vár pusztulásnak indult. Az erősen romos épület nyugaton a fővárból és keleten a kiterjedt külső várból áll.

Az északi oldalon egy középkori íves kapun keresztül (amelyet a 16. században alakítottak át)lehet bejutni az udvarra. Az udvaron egy ciszterna található. A boltív tetején Martin Herkules Rettinger von Wispach püspök címere van rögzítve. Délkeleten egy kétszintes melléképület (Petersbergweg16. sz.) található, melynek magja a XV.századi. Belül az épületet a 20. század második felében teljesen felújították. A hasonlóan teljes mértékben felújított északnyugati melléképület (Petersbergweg 14.)  alsó szintjei 16.századi falazatúak.

GPS: É 46° 57.141 (46.952358)
K 14° 24.054 (14.400900)

A Petersbergen levő parkolóból a Petersberg várába vezető gyalogút mentén található az épület.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció