Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

LoosdorfAusztriaAlsó-AusztriaHatáron túli történelmi vármegye - Hausberg (Hanselburg)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Loosdorf - Hausberg, Hanselburg, Johannesburg

Neugebauer szerint a Hausberg-komplexum a "régi vár" és a mai loosdorfi vár elődjének tekinthető. Kérdésesnek tűnik azonban, hogy a Hausbergre még mindig vonatkoztatható-e a birtokosok sora, amely csak a 14. század elején kezdődött a Gneussokkal.

A Hausberg-komplexum a kastélytól és a loosdorfi plébániatemplomtól 1,1 km-re délkeletre, a Frättingsdorfba vezető úttól északra, egy 320 m magas, erdős dombon található. A komplexum azt hegygerincet használja ki, amelynek északnyugati lábánál a vár és a plébániatemplom található. A "Hanselburgot", egy mesterséges romot, 1800 előtt a liechtensteiniek építették a középkori Hausberg várra. Ezt "Ruine Hanselburg" néven ismerik. A figyelemre méltó Hausberg-komplexum, amely mérete miatt ma is lenyűgöző, lényegében a vármagból, a mesterséges rom helye, és egy többszörös sánc-árokrendszerből áll, amelyet főként ÉK és K felé terjesztettek ki. A komplexum ma már két irányból is megközelíthető a jelzett bekötőúton, de a helyenként sűrű aljnövényzetbe sűrűsödő lombhullató erdő megnehezíti a teljes komplexum részletes vizsgálatát. Még egy megfelelő áttekintés is nehézkes, így nem meglepő, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő tervrajz.

http://noeburgen.imareal.sbg.ac.at/result/burgid/811

GPS: É 48° 38.724 (48.645397)
K 16° 27.685 (16.461422)

Információk: a települést keleti irányba elhagyva az első kanyarból indul az a jelzett turistaút melyen 10 perc alatt érünk a várterületre.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció
Ajánlott látnivalók
Cekend-tető, római őrtorony
HomoródfürdőCekend-tető, római őrtorony
Dabar, Szokolics grad
DabarDabar, Szokolics grad
Keresési előzmények
Loosdorf - Hausberg