Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Barátudvar - MönchhofAusztriaBurgenlandMoson történelmi vármegye - templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Térkép
  • Szállás

Plébániatemplomát (Szent Magdolna) 1729 és 1734 között építették. Egyhajós, harmonikus, barokk épület. 1960-ban restaurálták. A templom patrónusának, Magdolnánk a képét Martino Altomonte festette a főoltár fölé. Altomonte 1741-ben tartózkodott a községben. Az oltárkép színes vázlatát a heilingenkreuzi cisztercita apátságban őrzik. A főoltáron álló Mózes- és Dávis-szobor Giovanni Giuliani műhelyéből került ki. A baloldali mellékoltárkép, amely Mária megkoronázását ábrázolja, szintén Altomonte alkotása.

/Juhász László: Burgenland, Várvidék (Lakitelek, 1999)/

GPS: É 47° 52.875 (47.881248)
K 16° 56.396 (16.939934)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció