Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Kishöflány - KleinhöfleinAusztriaBurgenlandSopron történelmi vármegye - templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Térkép
  • Szállás

Plébániatemplom (Szt. Vid): A késő gótikus épület a dombtetőről őrzi a falut. Erős védőfal veszi körül, a déli és a keleti oldalon lőrésekkel. A szentély a 15.sz.-ból származik és ehhez épült 1528-ban a főhajó- A torony későbbi, feltehetően az 1700-as renoválás idején készült. Egyes részei, mint a támoszlopok és a boltozat gyakorlott mesterek alkotásai. A templom eblső díszítése barokk. A mennyezeten, stukkó-keretben Szent István és Szent László, valamint Mária képe.

A pompás oszlopos főoltár Nepomuki Szent János, Péter és Pál apostol faragott szobra díszíti. A főoltárkép Szent Vid vértanúságát ábrázolja (18.sz.2.fele). A templomot 1962-ben restaurálták. 1975 januárjában az áramvezeték kigyulladt a falban és az így keletkezett tűz nagy kárt okozott a templom bejárati részénél, főként az orgonában. A képek és a szobrok megtisztítását valamint a sérült berendezések renoválását rövid idő alatt elvégezték.

/Juhász László: Burgenland, Várvidék (Lakitelek, 1999)/

GPS: É 47° 50.517 (47.841953)
K 16° 30.291 (16.504845)
Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció