Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Récény - RitzingAusztriaBurgenlandSopron vármegye - templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Archívum
  • Térkép
  • Szállás

Szent Jakab templom

Récény (Ritzing) község Felsőpulyától 18 km-re északra, Brennbergbányától 1 km-re délnyugatra, a Soproni-hegység déli lábánál fekszik. 1229-ben említik először. Egykori vaslelőhely, amely Lánzsér várához tartozott. 1424-től a Garai család birtoka, 1425-ben "Poss. Ryczyngh" alakban szerepel egy oklevélben.

A középkori eredetű Szent Jakab plébániatemplom a falu délnyugati részén emelkedik. 13. századi román kori eredetű, melyet a 15. században gótikus, majd 1640 és 1647 között barokk stílusban építették át. A román kori részletek maradtak fenn a hajó északi falának kváder falazatában. Gótikus a szentély és a hajó egy része. A kősisakos négyzetes barokk torony és a főoltár 17. századi.

A templom körül lőréses védőfallal körülvett temetőt találunk. A templom előtt az udvaron 1705-ben készített kereszt áll Mária és Szent János apostol mellékalakjával.

GPS: É 47° 36.344 (47.605736)
K 16° 29.705 (16.495085)

Információk: Récény (Ritzing) község Felsőpulyától 18 km-re északra, Brennbergbányától 1 km-re délnyugatra, a Soproni-hegység déli lábánál fekszik.

A középkori eredetű Szent Jakab plébániatemplom a falu délnyugati részén emelkedik. A templom körül lőréses védőfallal körülvett temetőt találunk

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció