Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Sopronnyék - NeckenmarktAusztriaBurgenlandSopron vármegye - templom

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Archívum
  • Térkép
  • Szállás

Sopronnyék - Neckenmarkt, templom

Római katolikus (Szentlélek) templom. Eredetileg gótikus épület volt, 1642-ben azonban teljesen átépítettél barokk stílusban. A bejárat és a szentély boltívein így is felismerhető az eredeti csúcsíves építészeti stílus. A neogótikus főoltár Szent István és Szent László aranyozott szobra díszíti. A két szép barokk mellékoltár a 18. század közepén készült.

/Juhász László: Burgenland, Várvidék (Lakitelek, 1999)/

Gótikus erődtemplomkén épült, védőfallal körülvéve. 1642-ben kora barokk stílusban átépítették. A déli oldal gótikus maradványokat őriz. Az ehhez az oldalhoz hozzáépült ún. "Hasfalvi-kápolna" eredetileg védelmi épület volt. A védelmi jellegre emlékeztet a fecskefark-oromzatú párkány, valamint a sekrestye és a kápolna tetőzete alatti védelmi szintről nyíló lőrések

/Németh Adél: Burgenland, 2003/

GPS: É 47° 35.901 (47.598343)
K 16° 32.879 (16.547987)

Információk:  Sopronnyék (Neckenmarkt) római katolikus (Szentlélek) temploma a település központi részén található.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció