Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Németlövő - Deutsch SchützenAusztriaBurgenlandVas történelmi vármegye - Vár

  • Történelem

Deutsch Schützen (Deutsch Schützen-Eisenberg/Oberwart) Németlövő


A 16. sz. végen említenek itt egy nemesi udvarházat (kastélyt). Feltételezhetjük, hogy egy udvarnoka a Zrínyi grófoknak volt az, aki akkoriban amonyorókeréki uradalmat bírta. A román -gótikus templomromban a falun kívül, csak ez maradt meg a már rég elhagyott lövésztelepből Perwolffból és századokon át mint plébánia templom szolgált a németlövőieknek, található az epitápja egy magyar nemesnek, Debreczenynek, aki a monyorókeréki Erdődy szolgálatában állhatott, mivel Németlövőn temették el feltételezhetjük, hogy a birtok a tulajdona volt. Később elvész a nyoma az udvarháznak és a kuruc háborúk idején már romokban állt.

forrás: Harald Prickler: Burgen und Schlösser im Burgenland (ford.: Jakab József)


Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció