Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Magyar Várarchívum Alapítvány & Várak.hu: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánunk!

  • Tartalom

Ismét eltelt egy év...

A honlap indítása óta a huszonnegyedik és a 2024-es esztendő különleges jubileumot fog hozni az életünkben: 25 évesek leszünk!

Az idei év pedig a friss helyszínek felvitelében és a frissített látnivalók tekintetében volt mérföldkő. Soha ilyen mértékben nem bővült még a www.varak.hu internetes oldala. December elejére elértük a 3000. honlapunkon és a mobil applikációban bemutatott helyszínt.

A következő évben tovább folytatódik, az idén megkezdett őskori helyszínek és a jelenlegi állapotukban erődítést nem mutató Árpád-kori templomok, romok bemutatása. Továbbá haladunk előre a történelmi határainkon kívüli, de magyar vonatkozásokkal is bíró helyszínek felvitelével.

A fő hangsúly azonban a még hiányzó látnivalók felvitelén, illetve a meglévő, viszont régi anyagokkal szereplő helyszínek frissítésén lesz.  Ebben számítunk majd a honlap látogatóink a segítségére is! Szerkesztőségünk kicsiny csapata ugyanis nem tudja lefedni - a javarészt a szabadidőnkben - bejárt helyszínek folyamatos követését, állapotuk aktuálisan tartását. De az anyagi lehetőségeink is egyre nagyobb korlátokat szabnak mostanság.

Azonban egy nagyobb közönség és szerkesztői csapat jelentősen tud ezen változtatni. Ezért keresünk az épített történelmi örökségünk iránt érdeklődő, a bejárásokban és a felviteli munkában részt vállaló jelentkezőket! Ez lehet akár regionális, akár téma a szerinti érdeklődés és tevékenység.  Mi az elmúlt évtizedekben megteremtettük az alapokat. Stabil, jól működő hátteret nyújtunk a szerkesztői munkához és szívesen megosztjuk tapasztalatunkat, tudásunkat.  Nincs kötött program, csak ajánlások és a munkához kapcsolódó, azt segítő etikai kódex.  Mindenki azzal a résszel tud foglalkozni, amely a váras érdeklődése szempontjából a leginkább érdekli. Nincs elvárás a ráfordított idővel kapcsolatosan. Mivel mindannyian főállás mellett végezzük ezt a tevékenységet, így szabadidő és természetesen a család figyelembe vételével szervezzünk munkánkat.

A jelentkezéseket az info@varak.hu email címre várjuk.

A célunk, hogy a közös munkával, olyan maradandó értéket hozzunk létre, amely minden magyar ember számára elérhetővé teszi történelmünk és épített örökségünk megismerését.

Végezetül minden társunk nevében kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Új Esztendőt!

Keserű László

Várak.hu szerkesztőség: www.varak.hu

Magyar Várarchívum Alapítvány

 

Várak.hu mobil applikáció