Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Berethalom erődtemploma - Erdély legnagyobb szárnyasoltára és a világkiállítást nyert sekrestyeajtó

Berethalom erődtemploma - Erdély legnagyobb szárnyasoltára és a világkiállítást nyert sekrestyeajtó

A szász evangélikus erődtemplom a Berethalom közepén emelkedő dombra épült, így már messziről megpillantotható az impozáns, hatalmas falakkal körbevett gótikus stílusú épületet. A "Kirándulás a történelembe" blog cikke. A címlapképen Kárpáti Tamás fotója látható.

Szlovénia legszebb kastélyai és várai 1. rész

Szlovénia legszebb kastélyai és várai 1. rész

Szlovénia földrajzi fekvéséből adódóan mindig a legfontosabb európai útvonalak kereszteződésében feküdt. Ennek köszönhette stratégiailag meghatározó szerepét a térségben, ahogyan ezt jól mutatják kastélyai és várai is. Szlovénia hivatalosan legnépszerűbb 10 látnivalója között 4 várat is találunk. A " Hello Szlovénia!" oldal cikke.

Törcsvári várkastély

Törcsvári várkastély

Brassótól délnyugatra, az egykori történelmi magyar határtól alig harminc kilométerre, Törcsvár (románul Bran) település mellett, a Törcsvári-szoros előtt álló – a Bucsecs-hegység hegyóriásaival a hátterében – közel száz méter magas meredek sziklaszirten épült a nagyjából trapéz alaprajzú, észak-déli irányú belsőtornyos vár, mely napjainkban a Drakula-kultusz egyik meghatározó állomása, Brassó megye leglátogatottabb turisztikai célpontja. A "Kirándulás a történelembe" blog cikke

Elérhetó a Várak.hu mobilalkalmazás az Android eszközökre! - Előkészületben az iOS verzió!

Elérhetó a Várak.hu mobilalkalmazás az Android eszközökre! -  Előkészületben az iOS verzió!

2019 augusztus 16-án péntektől elérhető a Várak.hu mobilalkalmazás ingyenes változata a Google Play áruházában. Sikeres és örömteli használatot kívánunk a programtervezésekhez és a kirándulásokhoz! A képre kattintva a Play Áruház közvetlen letöltési oldalára kerülünk! Hamarosan az iOS verzió is elérhetővé válik!

Várak.hu mobil applikáció