Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Változások a Várak.hu mobilalkalmazás használatában!

Tisztelt Felhasználóink!

Négy évvel ezelőtt Szent István ünnepén indítottuk el a Honlap tartalmának mobilalkalmazás változatát. Napjainkra az Android és iOS eszközökön, több mint ezren követik a frissítéseket és használják a program adta lehetőségeket. Már a publikálást követően megfogalmaztuk, hogy ennek a felületnek a fenntartása és működtetése, a téma iránt érdeklődő közösség támogatásával valósuljon meg.

Hittünk abban az elmúlt években, hogy a jelzéseink, kéréseink, a Varak.hu és az Alapítvány honlapjain szereplő bannerek, felhívások és támogatási lehetőségek, elegendőek lesznek az informatikai és fejlesztési költségek előteremtésére. Azonban ez nem így alakult! Az elmúlt négy évben, alig 30 támogatás érkezett, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni azoknak a várbarátoknak, akik fontosnak tartották ezen időszak alatt, anyagilag is segíteni céljainkat!

Alapítványunk és kis közösségünk a továbbiakban nem tudja felvállalni, a Várak.hu mobil alkalmazás saját erőből történő fenntartását, a szükséges és tervezhető fejlesztéseit. Támogatások hiányában, a projekt megmaradása érdekében az előfizetési modell kialakítása mellett kellett döntenünk, melynek éves díja az Google Áruházban 1950 Ft lesz. Ez havi szintre bontva egy kávé árát sem éri el. Az alkalmazás további fejlesztése az előfizetői számok függvényében és azzal arányosan fog folytatódni. Minden befolyó forint kizárólag erre a célra és a www.varak.hu honlap további bővítésére lesz fordítva, mivel ez az alapja az alkalmazás kiszolgálásának.

Előfizetés nélkül a program, naponta két helyszín megtekintését engedélyezi, viszont nem fog működni a látnivalók adatainak mobileszközre való letöltése az offline használathoz.

Emellett támogatói lehetőségeket is indítunk. Azon közreműködők, akik munkájukkal, átadott képeikkel, információikkal eddig is és ezt követően is gazdagítják a Honlap és az Alapítvány gyűjteményét, azok a program teljes körű használatához is jogosultságot szereznek.

Azon Felhasználóink pedig, akik a Honlap vagy az Alapítvány munkáját, valamelyik megjelenített támogatási módon, éves szinten minimum 3000 Ft összeggel támogatják, szintén jogosultak lesznek egy éves időtartamban a program használatára.

A drasztikus árváltozásoknak köszönhetően már az Alapítvány és a Honlap fenntartása is meghaladja a lehetőségeinket, melynek megoldására szintén keressük a lehetséges támogatói forrásokat.

A www.varak.hu internetes oldal idén lett 25 éves, de ma már nem csak rajtunk múlik, hogy a negyed évszázad alatt elvégzett önkéntes munka és a hatalmas összegyűjtött anyag, milyen időtávon és formában lehet elérhető a jövőben.

Ezen feladat biztosításához és fejlődése érdekében kérünk most segítséget, támogatást a magánszemélyektől, a vállalkozásoktól, a szakmai, illetve állami szervezetektől!

Az adományokat a Paypal mellett az alábbi számlán várjuk támogatóinktól:

MBH Bank (korábban Budapest Bank) :  10100840 - 51150000 - 01000003

Paypal (bankkártátyával is):

Fontos, hogy a céges adományozó feltüntesse adószámát, mert erre hivatkozva tudjuk kiadni az adóalapot csökkentő igazolást!

A támogatói programunkban részt vevő Partnereink és Felhasználóik számára, a Várak.hu mobil alkalmazás használatához, a név és az email cím megadásával tudunk díjmentes hozzáférést biztosítani. Ehhez az app@varak.hu e-mail címre kérünk levelet küldeni. Kuponkód küldésével válik ingyenesen letőlthetővé az alkalmazás az áruházakból.

Tisztelettel és köszönettel:

Magyar Várarchívum Alapítvány és a Várak.hu szerkesztősége

Letöltés az App Store-on Letöltés a Google Play-en
Várak.hu mobil applikáció