Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

VasszécsenyMagyarországVas vármegyeVas történelmi vármegye - Óebergényi kastély

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Vasszécsény, Ó-EBERGÉNYI KASTÉLY

Vasszécseny csendes kis falu Szombathelytől 13 km-re. Első írásos említése 1283-ra datálódik. Az Ó-Ebergényi kastély egy 14. századi, a 16. században átépített erődítmény alapjaira épült. Stílusa eredeti magyar barokk, ezért védett "A" kategóriás műemlék, ezen belül is kiemelkedő értékű Nyugat-Magyarország egyik legszebb restaurált díszterme. A kastély, melyhez két romantikus hídon át vezet az út, egy 3 hektáros gondozott őspark közepén fekszik. A parkot a Gyöngyös patak és az eredeti vizesárok határolják. A "civilizációs" zajoktól távol eső környezet zavartalan, nyugodt pihenést biztosít, ugyanakkor a nyugati határszél történelmi és fürdővárosai (Kőszeg, Sárvár, Bük Stb.) az Őrség, Ausztria határszéli történelmi nevezetességei közelségük miatt kiváló célpontjai lehetnek rövidebb kirándulásoknak.

https://www.kastelyok.com/adatlap.php?details=842

GPS: É 47° 11.076 (47.184597)
K 16° 45.659 (16.760983)

Információk: a település északi részében található a kastély.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció