Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

Tarcsafürdő - Bad TatzmannsdorfAusztriaBurgenlandVas történelmi vármegye - Vár

  • Történelem

Feltehetően a kastély egy korábbi kúria átépítese. A népnyelv “boszorkányháznak” (Hexenhaus) nevezte, mert báró Tóth Ferenc, aki Törökországban született fia egy Rákóczi felkelőnek és ő maga ismert erődítménymérnök a Dardanellák mentén, különös alkímiai kisérleteket végzet itt. Egy 19. sz. közepéről ismert ábrázolás szerint a kastély egyemeletes barokk épület, aminek a homlokzatán úgy tíz ablak lehetett. Az épületet kerítés övezte.

A többi nemesi kúria túlnyomórészt kőépület volt hasonlóképpen mint a őriszigeti, felső- és alóőri udvarházak, de többszöri átépítés vagy bontás miatt ma már nem fellelhetők a településen.


forrás: Harald Prickler: Burgen und Schlösser im Burgenland (ford.: Jakab József)

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció